NOTÍCIES

[15 d'octubre de 2020]

POSSIBLE DOBLATGE DE 'DORAEMON: LES CRÒNIQUES D'EN NOBITA A L'EXPLORACIÓ DE LA LLUNA' I SITUACIÓ ACTUAL DEL DOBLATGE DE 'SHIN CHAN'

Avui LUK Internacional ha fet un directe amb Ramen Para Dos on han respost algunes preguntes en relació a la situació actual de les franquícies de 'Doraemon' i de 'Shin Chan' en català. Actualment cap de les dues sèries s'emeten per TV3 ja que " ja no vol apostar per aquests personatges en la seva cadena". Recordem que l'únic anime que hi ha a la programació és 'El Detectiu Conan' a les 15:05 de dilluns a divendres (hi ha episodis nous pendents d'emetre).

No obstant això, LUK Internacional té la intenció de doblar al català les pel.·ícules que s'estrenaran en cinema de Doraemon com la ja llicenciada 'Doraemon: Les cròniques d'en Nobita a l'exploració de la Lluna' que s'estrenarà en sales el 20 de novembre.

Desafortunadament, ara que FOX España té els drets de Shin Chan per tota Espanya LUK no veu necessari fomentar un doblatge que no es pot veure en televisió perquè "en Shin Chan ara parla en castellà a nivell estatal". Per tant, a Catalunya només el podrem gaudir en castellà. Cal tenir en compte que la Generalitat té un servei d'ajuts i finançament de doblatges en català de films per cinema i plataformes pel que a la distribuïdora no li hauria de suposar cap despesa addicional fer-ne el doblatge per cinema.

Per últim, la distribuïdora ja no disposa dels drets d'animes que vam poder veure parcial o íntegrament en català com 'Keroro', 'Kiteretsu', 'Hattori el ninja' o 'Kochikame' pel que difícilment les podrem veure en televisió, en físic o en alguna plataforma.


[9 d'octubre de 2020]

TRÀILER EN CATALÀ DE 'PROMARE' AMB LES VEUS D'ALGUNS PERSONATGES


Selecta Visión acaba de publicar el tràiler en català de la pel·lícula d'anime 'Promare', que s'estrenarà al cinema el divendres 23 d'octubre en totes les comarques de Catalunya.

En aquesta mostra de doblatge podem sentir les veus d'alguns personatges: Albert Trifol (Galo Thymos), Marc Gómez (Lio Fotia), Isabel Valls (Aina Ardebit), Eduard Itchart (Kray Foresight), Núria Trifol (Lucia Fex), Ramon Canals (Varys Truss), Mark Ullod (Ignis Ex), Marta Moreno (Heris Ardebit) i Marcel Navarro (Vinny).


Aquí el podeu veure amb el to i velocitat corregits: https://twitter.com/AnimeEnCAT/status/1316812901596958727